Događanja

Gyrocopteri

3. rujna 2021. g. na Krapinsko zagorski Aerodrom sletjelo je 18 letjelica gyrocopetra iz Mađarske, Austrije, Češke koji su na proputovanju za Medulin i ostatak Hrvatske sa po jednim putnikom  na poziv Aerokluba GYRO-CRO.

Više

F5J CRO Cup 2021 - natjecanje zrakoplovnih modelara

Natjecanje zrakoplovnih modelara u radio upravljanim modelima jedrilica na elektro pogon održano je od petka, 30.7. do nedjelje, 1.8.2021 na pisti Krapinsko-zagorskog aerodroma. Natjecanje se boduje za Svjetski i euro kup. Nastupilo 13-ak natjecatelja iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Italije, Češke, Mađarske, Slovenije,  Hrvatske...

Više

Kino na otvorenom

Grad Zabok u suradnji s Krapinsko zagorskim Aerodromom na aerodromu u Gubaševom 24 i 25. srpnja 2021. g. organizirao je "Kino na otvorenom". Prvi dan organizirana je projekcijom filma za odrasle, a drugi dan za djecu. Prije prikazivanja filma posjetitelji su mogli vidjeti letove ultra lakih aviona, gyrocoptera i balona.

Više

Festival balona Croatian Hot Air Balloon Rally 2019

U srijedu, 01. svibnja 2019. godine na Krapinsko - zagorskom aerodromu u Gubaševom kraj Zaboka otvoren je 3. Croatian Hot Air Balloon Rally 2019., međunarodni festival balona na vrući zrak, koji će trajati do 05. svibnja.

Više

Međunarodno natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji F5J

Modelarski klub Zaprešić u suradnji sa Hrvatski zrakoplovnim savezom od 27.-28.4.2019. na aerodromu Zabok-Gubaševo organizira međunarodno natjecanje  natjecanje zrakoplovnih modelara u  kategoriji F5J -  radio upravljani modeli jedrilica raspona krila do 4 metra, mase od 1-2,5 kg, koji polijeću pomoću elektromotora.

Više

Edukacija - pilot parajedrilice s pomoćnim motorom

Seminar za  organizaciju polaganja teoretskog i praktičnog dijela ispita za stjecanje povlastice: Pilot parajedrilice s pomoćnim motorom. Datum održavanja bio je23.03. ili 24.03.2019.g i na njemu je sudjelovalo 20 polaznika te dvoje pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

Više

Pilot parajedrilice s pomoćnim motorom

Dana 30. rujna 2018.g. na aerodromu "Rudolfa Perešina" održano je polaganje teoretskog i praktičnog dijela ispita za stjecanje povlastice: PILOT PARAJEDRILICE S POMOĆNIM MOTOROM
Organizator: Zrakoplovni klub PARAFREEK

Više

Snimanje emisije "Luka i prijatelji"

Dana 1. listopada 2018.g. na aerodromu Rudolfa Perešina u Zaboku održano je snimanje emisije "Luka i prijatelji" sa učenicima OŠ K. Š. Gjalski.
Tema emisije je letenje i čovjekova želje za letenjem, od malih nogu. Sami počeci letenja kod čovjeka kreću od promatranju ptica, izrađivanja maketa od aviona - modelarstvo, razvitak ultra lakih letjelica, aviona, jedrilica. Luka i djeca imali su priliku na zanimljiva način upoznati, razgledati avione, jedrilicu, parajedrilice s pomoćnim motorom, razgovarati sa pilotima, izrađivati makete od aviona i naučiti ponešto o letenju.

 

Više

Croatia Hot Air Balloon Rally 2018.

Ovo najveće okupljanje balona na vrući zrak u Hrvatskoj i ove godine na nebo iznad Zagorja dovodi 15 vrhunskih ekipa iz Francuske, Nizozemske, Slovenije, Velike Britanije i naravno Hrvatske.

 

Više

F5J CRO CUP 2018.

Međunarodno natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji F5J (radiom upravljane jedrilice sa elektro pogonom) koje se boduje za FAI Svjetski kup i Euro Contest. Nastupit će natjecatelji iz Austrije, Češke, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovačke, Slovenije, Ukraijine i Hrvatske.

Više

III Kup Rudolfa Perešina

U sklopu redovnih aktivnosti, a povodom privođenja uspješne sezone kraju, Krapinsko zagorski Aerodrom u suradnji s Aeroklubom "Penkala 1910" Aeroklubom Zagorje, Zagorskim aeroklubom i Krapinsko zagorskom županijom u subotu 16. rujna 2017. godine organizira na aerodromu Zabok- Gubaševo III. Kup Rudolfa Perešina, natjecanje u preciznom slijetanju avionima i ultra lakim letjelicama, na kojem se očekuje 10 letjelica i 25-ak natjecatelja iz Hrvatske. Ovo natjecanje se održava treći puta u čast stožernog brigadira , junaka Domovinskog rata koji je nestao za vrijeme operacije "Bljesak" 1995.g. Rudolfa Perešina.

Više

1. kup grada Zaboka - natjecanje u preciznom slijetanju

Dana 08.07.2017. se na Aerodromu Zabok-Gubaševo održalo prvo natjecanje u preciznom slijetanju sportsko-rekreativnim zrakoplovima klase 1 (mikrolaki zrakoplovi) pod nazivom „1. Kup Grada Zaboka“, u organizaciji Aerokluba Zagoje iz Zaboka.

Više

Državno prvenstvo u zrakoplovnom modelarstvu

Na Krapinsko-zagorskom aerodromu u Gubaševu 17. i 18. lipnja održava se državno prvenstvo u zrakoplovnom modelarstvu (F5J, Contest Eurotour F5J, InterTour F5J)

Više

Česi zbog kvara sletjeli na Zagorski aerodrom

Na Krapinsko - zagorski aerodom jučer su po prvi puta sletjeli žirokopteri. Riječ je o šesnaest neplaniranih posjetitelja iz Češke, koji su se iz češkog Prerova preko Mađarske s osam žirokoptera uputili na jadransku obalu. No, zbog tehničkih poteškoća s jednom letjelicom, morali su se prizemljiti na najbližem aerodromu, pa su sletjeli u Gubaševom.

Više

Međunarodni festival balona (28.4. - 1.5.)

Imamo čast u ime balon kluba Zagreb i svih njegovih članova pozvati vas na najatraktivniji outdoor event godine - međunarodni festival balona Croatian Hot Air Balloon Rally 2017. Pripremite se na vikend pun uzbuđenja i iznenađenja jer od 28.4. do 1.5. nebom iznad Zagorja zavladat će baloni na vrući zrak.

Više